ČAKRE

cakra-1-jasna-diador

Čakre su središta energije i svijesti u ljudskom organizmu, a označava ih se i kao vrtloge energije ili središta snage. Čakre nisu materijalna, anatomski dokaziva središta, već vrtlozi energije ljudske aure. Iscjelitelji iz Indije i Tibeta ta su fina središta energije spoznali kroz meditaciju. Čakre struje pojedinim dijelovima tijela, ovisno o mjestu gdje se nalaze; utječu na funkciju organa, krvotok, aktivnost hormona, ali i na emocije i misli. Pritom transformiraju kozmičku životnu energiju (pranu) koja neprekidno struji ljudskim tijelom. Čakre ju preuzimaju, skupljaju i pripremaju za tjelesne, duhovne i misaone procese.

Svakoj čakri tradicionalno pripada određena boja, simbol, mantra i element koji odgovaraju energetskim frekvencijama pojedinog energetskog vrtloga i pomažu pri otkrivanju njegova ezoteričkog značenja.

Sedam čakri koje predstavljaju sedam energetskih središta svijesti u ljudskom tijelu, djeluju i utječu na naše tjelesno i duševno stanje.

KORIJENSKA ČAKRA – životna snaga, samoodržavanje, izdržljivost, ritam, povezanost sa zemljom i prirodom, iskonsko povjerenje, probitačnost.

SAKRALNA ČAKRA – tjelesnost, vitalnost, iscjeljujuća energija, spolna moć, entuzijazam, ženska energija.

PUPČANA ČAKRA – emocionalnost, suosjećanje, empatija, čežnja, probitačnost, spontanost.

SRČANA ČAKRA – ljubav, toplina osjećaja, osjećaj vlastite vrijednosti, umjetničko izražavanje, tolerancija, opraštanje.

VRATNA ČAKRA – komunikacija, sposobnost učenja i koncentracije, racionalno razmišljanje, individualnost.

ČEONA ČAKRA – samopouzdanje, stvaralačka energija, intuicija, duhovna spoznaja, predodžba.

KRUNSKA ČAKRA – povezanost s univerzumom, duhovna snaga, spiritualnost, religioznost, znanje, introspektivnost.

Za otvaranje čakri bitna je koncentracija i vizualizacija. 

Kada se čakra počne otvarati osjetit ćete razne osjećaje u tom predjelu, ugodne osjećaje, koji će se vremenom 

povećavati. Kada otvorite sve čakre preplaviti će vas osjećaj sreće i blagostanja.

Imajte na umu da većina ljudi svoje čakre drži zatvorenima tj. u blokadi, te da će vam trebati vremena da se čakre potpuno otvore.

Slobodno vježbajte svaki dan, kada god vam se pruži prilika. Nađite mjesto koje je mirno, da vam nitko ne smeta, probajte meditirati i vizualizirati energiju koja ulazi i izlazi iz vašeg tijela. Vrlo brzo ćete početi primjećivati rezultate koji će vam popraviti kvalitetu života, približiti vas sreći i spoznaji vašeg pravog JA.